Luni, 2018-10-22, 0:26 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Culmea ipocriziei: să plîngi la telefon!
Acasă
Înregistrare
Autentificare
Meniu site

Categoriile secţiunii
Articolele mele [66]

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 11

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Acasă » Articole » Articolele mele

REALITĂȚI LOCALE

PĂRERILE UNUI ALUNEAN

 

Sunt alunean pe viață și pe moarte, și nu un alunean electoral, care-și face simțită prezența cu ocazia alegerilor pentru anumite funcții locale, ci unul pe care-l dor necazurile și durerile alunenilor, iar în acest sens am de făcut anumite precizări:

Dreptul cetățenilor aluneni, în calitatea lor de contribuabili, de a fi consultați sau ascultați precum şi de a participa la deciziile luate de către autorităţile administraţiei publice locale, pe care le susţin financiar prin taxele şi impozitele pe care le plătesc, a fost desființat, cu toate că este consfințit cu putere de lege la nivel național.

La noi, Legea Țării nu mai este nici respectată, nici aplicată sau aplicabilă de peste un deceniu.

,,Transparenţa activităţii administraţiei publice locale constituie regula în toate etapele şi procedurile (premergătoare, concomitente şi ulterioare) deciziei administrative, confidenţialitatea fiind excepţia care se limitează la informaţia stabilită prin lege”.

Păi, dacă-i regulă, de ce nu se respectă?

Sunteți dumneavoastră mai presus de Lege sau de regulile care consfințesc modul de lucru în administrația publică locală din România?

Dacă aveați respectul legilor - și deciziile asupra problemelor importante se luau după informarea sau consultarea contribuabililor, care contribuabili au dreptul și de a participa la deciziile luate de dumneavoastră, drept care, abuziv, nu mai este recunoscut alunenilor - nu vă aflați acum în situația de a fi acuzați de fapte grave de corupție, iar într-un viitor, mai apropiat sau mai îndepărtat, de a fi cercetați sau, poate, chiar condamnați pentru asemenea fapte!

Eu mă refer la cei care au comis asemenea fapte; cu intenție directă sau indirectă.

O minimă decență vă impunea să asigurați accesul cetățenilor la informațiile de interes public și să le asigurați și posibilitatea  participării la ședințele publice.

În ce privește consultarea publică aceasta se putea realiza cu ușurință prin publicarea proiectelor, prin solicitarea unor opinii cu privire la acestea, prin dezbaterea acestor documente în ședințe publice.

La Alunu, în perioada de capitalism sălbatic care ne consumă, niciodată nu a avut loc o consultare publică.

Iar acesta este meritul dumneavoastră, în cea mai mare parte!

O conducere proastă a treburilor comunei Alunu are nevoie de secrete pentru a putea  rezista, iar secretomania și autoritarismul scremut în ce privește informația, de care are atîta nevoie cetățeanul, au dus la scăderea încrederii, la acuzații de corupție, abuzuri și în final, inevitabil, vor duce la falimentul grupului instalat, în unele cazuri complet nelegitim, la conducerea administrației publice locale.

Ați interzis accesul cetățeanului la informația de interes public, considerînd-o (informația), proprietatea dumneavoastră, încălcînd, astfel, un drept fundamental al cetățeanului, dreptul la informație.

Concret, fraților: încălcați art. 31: Dreptul la informație, alin. (1) și (2) din Constituția României.

Păi dacă și drepturile fundamentale ne sunt încălcate ce șanse mai are România?

Este o întrebare retorică pentru că dumneavoastră nu aveți dreptul moral să-i dați un răspuns.

Pentru a fi în cunoștință de cauză în ce privește transparența decizională și participarea cetățenilor, cel puțin la ședințele așa-zis – publice, trebuia să fi frunzărit măcar, următoarea legislație: Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Nu aveți timp pentru așa ceva deoarece Capo di tuti capi se ocupă de „investiții” iar ceilalți sunt simpli ridicători de mîini!

Vai de cetățeanul alunean, pe care îl vreți prost și îl mențineți în această stare pe banii lui!

La Alunu este interzisă participarea cetățenilor la ședințele consiliului local, ședințe care se desfășoară cu ușile încuiate, și sunt de asemenea interzise, anunțurile publice despre proiectele de acte normative.

Necunoașterea legilor care reglementează în domeniu și, în general, o slabă pregătire profesională vă pune în situația de a nu putea distinge între informație și documente și de aici teama de a asigura accesul cetățeanului la informația de interes public și nu la documente.

În ce privește resursele/banii publici se constată următoarele aspecte negative, chiar ilegale:

§ Cetățenii nu sunt informați cînd se iau decizii cu privire la mărirea taxelor;

§ Taxe locale nejustificate (taxă igienizare, taxă racord apă etc., această din urmă taxă,  complet nejustificată, frizează penalul);

§ Lipsa totală de transparență în elaborarea bugetului local;

§ S-au aprobat lucrări de investiţii, foarte mari și total inutile, în lipsa unei consultări cu contribuabilii (pentru a stabili priorităţile);

§ se fixează sau se negociază preţul serviciilor către populaţie fără consultarea cetăţenilor.

Cele prezentate pînă acum sunt adevăruri incontestabile față de care, dacă ați avea o brumă de onoare, ar trebui să demisionați, toți cei care de aproape 10 ani vă aflați în primărie doar pentru a încasa îndemnizația.

Domnilor consilieri locali, dumneavoastră, pentru indemnizația ce o încasați, trebuie să cunoașteți direct comunitatea şi nevoile ei prin vizite de lucru săptămânale, nu prin audienţe în birouri.

În afara perioadelor electorale nu vă mai interesează problemele cetățenilor.

În ce privește acuzațiile de corupție, Asociația Română pentru Tansparență, conform indicelui de percepție a corupției, a dat publicității (la un moment dat), un studiu din care reiese că România face parte din cele 60 de țări a căror corupție este percepută ca fiind generalizată.

Așa că nu vă mai considerați îngeri cînd vi se pun în cîrcă  fapte de corupție, atîta timp cît este demonstrat că administrația publică, la noi, gîlgîie de penal!

Că doar, faptele de corupție n-or fi de natură civilă!?

(Aceasta este o parte a articolului)

Categorie: Articolele mele | Adăugat de: Deceneu (2013-10-09)
Vizualizări: 314 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Autentificare

Căutare

Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator


  • Copyright MyCorp © 2018