Luni, 2018-10-22, 0:45 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Culmea ipocriziei: să plîngi la telefon!
Acasă
Înregistrare
Autentificare
Meniu site

Categoriile secţiunii
Articolele mele [66]

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 11

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Acasă » Articole » Articolele mele

CODUL LUI HAMMURABI

PRIMUL COD DE LEGI AL
LUMII CODUL LUI HAMMURABI
25

Dacă a izbucnit un incendiu în casa unui om iar cel care a mers să-l stingă s-a lăcomit, luînd un obiect aparținînd proprietarului casei, acel om va fi aruncat în foc.

26

Dacă un curier sau pescar, cărora li s-a dat poruncă să plece într-o misiune din partea regelui, nu s-au dus sau au angajat un înlocuitor trimițîndu-l în locul lor, curierul sau pescarul vor fi uciși; omul care îi va denunța va lua și va păstra casa acelora.
27

Dacă ogorul sau plantația unui curier sau a unui pescar, care esteluat prizonier din armata regelui, au fost date ulterior altuia care îndeplinește serviciile sale, în cazul în care acela se întoarce ajungînd din nou în orașul său, îi voi reda ogorul și plantația și el își va relua slujba.

28-29

Dacă
un curier sau pescar, luat prizonier din forțele armate ale regelui, are un fiu în stare să îi împlinească slujba, ogorul și plantația îi vor fi date lui și el va prelua serviciul tatălui său.
Dacă
fiul acestuia este minorși nu este în stare să împlinească slujba tatălui său, o treime din ogor ți plantație vor fi date mamei sale pentru el, iar mama va trebui să-l crească.
30-31

Dacă,
fie un gonaci ori un pescar, și-a abandonat pămîntul, plantația și casa sa, din cauza serviciului său și pleacă, și un altul după aceea a ocupat pămîntul, plantația și casa sa și îi
îndeplinește serviciul său pe 3 ani, dacă el se întoarce și îi va cere pămîntul, plantația și casa sa, nu-i vor fi date lui; cel care îl ocupă și îi execută serviciul va îndeplini el însuși asta.
Dacă
pleacă doar pentru un an și se întoarce, pămîntul, plantația și casa lui îi vor fi date lui și el însuși va executa serviciul său.

32

Dacă, fie un gonaci ori un pescar, care este ținut captiv într-o misiune a regelui, are avere și un negustor l-a eliberat pe bani și astfel el a putut să se întoarcă în orașul său, dacă nu are avere pentru a fi răscumpărarea sa, în casa sa, el va fi răscumpărat prin bani ai templului orașului său; dacă nu sunt posibilități pentru răscumpărarea lui la templul din orașul său, palatul îl va răscumpăra. Pămîntul său, plantația sa și casa lui nu vor fi date pentru răscumpărarea sa.

33

Dac- un ofițer care recrutează ori un subofițer strînge dezertori sau a acceptat și trimite un om angajat ca înlocuitor pentru o misiune a regelui,acel ofițer recrutant sau adjutant va fi condamnat la moarte.

34

Dacă un ofițer recrutant sau un subofițer ia orice lucru de la un gonaci, îl asuprește pe gonaci, închiriază serviciile unui gonaci, îl lasă pe gonaci în puterea unui om mare într-un proces ori îi ia darul pe care regele i l-a dat gonaciului, acel ofițer recrutant sau subofițer va fi dat morții.


Categorie: Articolele mele | Adăugat de: Deceneu (2012-08-31)
Vizualizări: 188 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Autentificare

Căutare

Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator


  • Copyright MyCorp © 2018