Luni, 2018-10-22, 0:10 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Culmea ipocriziei: să plîngi la telefon!
Acasă
Înregistrare
Autentificare
Meniu site

Categoriile secţiunii
Articolele mele [66]

Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 11

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Acasă » Articole » Articolele mele

Civilizatia umanã de-a lungul epocilor istorice zodiacale

o viziune astrologică originală asupra evoluției umanității

La o privire atentã se pot identifica o serie de epoci istorice prin care a trecut civilizația umanã pe mãsura trecerii timpului, epoci care pot fi puse în corelație cu cele 12 semne zodiacale, în ordine descrescãtoare de la zodia Peștilor spre zodia Berbecului. Aceste epoci reprezintã influențe generale la nivel de mase mari de populații. Ele se întind de la începuturile istoriei (zodia Peștilor), trecând prin epoci succesive mai scurte ca duratã, pînã în ziua de astãzi, cînd ne situãm în epoca corespunzãtoare zodiei Gemenilor.

Delimitãrile acestor epoci nu sunt stricte, trecerea fãcîndu-se treptat de la una la alta.

12. Zodia Peștilor

pînã spre anii 4500 î.e.n.

Corespunde epocii matriarhale a istoriei omenirii de dupã miticul Potop și Atlantida, avînd o formã de organizare tribalã, populații pașnice, perioadã propice dezvoltãrii artei și spiritualitãții neolitice, corespunzînd în România culturilor Cucuteni, Gumelnița, Hamangia etc.

11. Zodia Vãrsãtorului

anii 4500 î.e.n - 1400 î.e.n.

Corespunde cu apogeul civilizației egiptene, construirea piramidelor din Egipt, marilor invenții ale omenirii cum ar fi scrisul, se pun bazele științelor ca filosofia, astrologia, medicina de cãtre Hermes Mercurius Trismesgistus - aprox. anul 2000 î.e.n. (Hermes era considerat "intelectul zeificat", corespunzînd aspectului superior al lui Mercur, Uranus)

10. Zodia Capricornului

anii 1400 î.e.n.- 200

Corespunde epocii marilor imperii ale antichitãții: roman, traco-geto-dac al lui Burebista. Zalmoxis (713 î.e.n.), zeitate saturnianã (zal=zeu, mox=mos) este venerat de cãtre strãmoșii daci, care credeau în nemurire, erau oameni corecți, muncitori, cumpãtați la mîncare și bãuturã. Marii inițiați Zarathustra, Moise, Zamolxis primesc de la Divinitate o serie de ordine, legi pentru popoarele lor. Pentru evrei, Dumnezeu a trimis prin Moise și apoi întregii omeniri prin Iisus 10 legi (Decalogul). Cifra 10 (Capricornul este a 10-a zodie) este deosebit de prezentã la daci: calendarul dacic cuprindea 10 luni de cîte 36 de zile, Soarele de Andezit de la Sarmizegetusa are 10 raze, existã nume ca Dece-bal, Dece-neu etc.

9. Zodia Sãgetãtorului

anii 200 - 1000

Corespunde epocii marilor migrații de popoare, a rãspîndirii creștinismului și islamismului, care devin religii oficiale în multe țãri, perioada Sfinților Pãrinți ai ortodoxiei, înființarea așezãmintelor monahale în peninsula Athos (Sfîntul Munte) din actuala Grecie. Evenimente: anul 325 - Consiliul de la Nicea a stabilit dogmele principale ale creștinismului, anul 622 - fuga lui Mahomed din Mecca corespunde cu începutul Islamului.

8. Zodia Scorpionului

anii 1000 - 1500

Corespunde perioadei întunecate a Evului Mediu, a cruciadelor și Inchiziției, a dezvoltãrii pe scarã largã a practicilor magice și vrãjitorești, înflorirea alchimiei, descoperirea Americii (="tãrîmul spiritelor" în limba indienilor). Reprezentativã este figura lui Vlad Țepes "Dracula", cel care purta în frunte steaua cu 8 raze (Scorpionul este a 8-a zodie), și practica metode "chirurgicale" de asanare a societãții acelor vremi, prin tragere în țeapã (în astrologia medicalã, anusului îi corespunde zodia Scorpionului).

7. Zodia Balanței

anii 1500 - 1800

Corespunde perioadei Renașterii, de înflorire a artelor și culturii, perioadei Revoluției Franceze când oamenii doreau echilibrul și egalitatea socialã (Balanța) -"liberté, egalité, fraternité". Revoluția americanã și bazele democrației moderne (Constituția americanã este luatã ca model de multe țãri ale lumii)

6. Zodia Fecioarei

anii 1800 - 1948.

Corespunde secolului al XIX cînd s-a produs o dezvoltare extraordinarã a științelor precum fizica, matematica, chimia, biologia, au fost inventate telefonul și automobilul, s-au dezvoltat comerțul și comunicațiile, a apãrut o înflorire a presei, dezvoltarea medicinei prin apariția medicamentelor moderne (ex. antibioticele), descoperirea rolului hormonilor, insulina - 1921 Paulescu (pancreasul este un organ arondat zodiei Fecioarei). Holocaustul evreilor (steaua lui David are 6 raze - Fecioara este a 6-a zodie). Înființarea statului israelian în 1948, dupã mai mult de 20 de ani de eforturi internaționale.

5. Zodia Leului

anii 1948 - 1989

Corespunde epocii avîntului comunismului (avînd ca simbol steaua roșie cu 5 raze, Leul fiind a 5-a zodie), rãzboiul orgoliilor între cele 2 superputeri mondiale SUA și URSS, perioada dezvoltãrii armei atomice (Leul este semnul de exaltare al lui Pluto, energia atomicã), a guvernãrilor dictatoriale (Hitler, Stalin, Mussolini, Mao, Ceaușescu). În România, este perioada "epocii de aur".

4. Zodia Racului

anii 1989 - 2001

Corespunde epocii extinderii autoritãții stelei cu 4 colțuri (NATO), Racul este a 4-a zodie, înființarea Uniunii Europene, prin care statele membre se înfrãțesc, devenind membre ale aceleiași familii, Europa; exacerbarea mișcãrilor de eliberare naționalã sau revizioniste. (a palestinienilor împotriva ocupației israeliene, rãzboaiele din Bosnia și Iugoslavia). În medicinã se realizeazã pentru prima datã clonarea unor animale.

3. Zodia Gemenilor

anii 2001 - ...

Corespunde epocii începute în momentul atacului aerian cu avioane împotriva turnurilor gemene World Trade Center, din New York. (transportul aerian, trade=comertul, sunt caracteristice Gemenilor).

Înțelepții Indiei și ai Tibetului au precizat faptul cã evoluția vieții, a Creației în general, nu are loc în mod haotic, urmînd un timp liniar nesfârșit, ci în mod ciclic, cicluri care se reiau periodic, la un alt nivel de manifestare, dar în corelație cu aceleași simboluri.

Nu putem ști ce va urma, ce ne va astepta în perioadele corespunzãtoare epocilor istorice Taur sau Berbec, dar în acord cu Legea Ciclicitãții este foarte probabil cã dupã aceste epoci ciclul zodiacal se va relua. Aceste observații sunt în concordanțã cu învãțãturile orientale care spun cã ne aflãm în perioada cea mai neagrã a omenirii, numitã Kali Yuga, în care ignoranța spiritualã și degradarea moralã se aflã la maxim, dupã care va urma un salt al conștiinței și reîntoarcerea spre valorile spiritului.

În tabelul nostru de mai sus se observã involuția spiritualã în sens descendent, concomitent cu dezvoltarea materialã, de la Pești spre Berbec, de la înalta spiritualitate dacicã în spirit zamolxian caracterizatã de nefrica de moarte și respectul Legilor (Capricorn) sau creștinismul ezoteric și pur al primelor secole ale erei noastre (Sãgetător), la ateismul și lipsa de interes fațã de aspectele spirituale din zilele noastre.

Timpul se scurge din ce în ce mai repede de-a lungul evoluției omenirii, și zorii "vârstei de aur" își fac simțitã prezența. Acest nou ciclu al omenirii îl așteptãm sã înceapã sã se manifeste mai pregnant o datã cu intrarea lui Neptun (spiritualitatea) în Pești, semnul sãu de domiciliu, pe data de 4 aprilie 2011.

În aceastã nouã erã, România, prin locuitorii ei, este chematã sã își aducã aportul la redresarea spiritualã a lumii. Sã ne strãduim sã punem și noi umãrul la aceasta.

articol scris de Radu Moisoiu  

Categorie: Articolele mele | Adăugat de: Deceneu (2012-09-16)
Vizualizări: 433 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Autentificare

Căutare

Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator


  • Copyright MyCorp © 2018